ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Cosmetic Medicine

 

Οι αρχαίοι Έλληνες δεν έλεγαν τη λέξη ομορφιά ή ωραίος, αλλά εύμορφος και φυσικά ήθελαν να βλέπουν σε όλα τα πράγματα την ωραία μορφή, καθώς και στην τέχνη και στα πρόσωπα των ανθρώπων, δηλαδή επιζητούσαν την ευμορφία, στον λόγο, τις τέχνες, στις εικόνες του περιβάλλοντος χώρου και στις όψεις των ανθρώπων.

Αυτή την προσπάθεια για καλή εμφάνιση τη βλέπουμε στο παράδειγμα  της βασίλισσας Κλεοπάτρας, στις μυθικές θεές του Ολύμπου, όπως  και σήμερα στις απατηλές εικόνες που μεταδίδονται μέσω της τηλεόρασης.

Άρα η ωραία μορφή και η νεανικότητα του προσώπου, του ντεκολτέ και των χεριών, απασχολεί κάθε άνθρωπο που στέκεται απέναντι από έναν καθρέπτη. Επομένως η ομορφιά έχει ανεβεί στην εκτίμηση της σύγχρονης κοινωνίας και αποτελεί υπέρτατο αγαθό και υψηλό στόχο. Πάρα πολλοί ακόμα δεν μπορούν να αποδεχτούν τις φθορές του χρόνου που είναι ορατές στο πρόσωπό τους και αυτή η άρνηση οδηγεί σε ψυχικές και οργανικές διαταραχές.

Αυτή λοιπόν η επιθυμία για το ωραίο και η ικανοποίηση που επιφέρει, όταν επαναφέρεται, οδήγησε στην παραγωγή νέων καλλυντικών και διαφόρων άλλων προϊόντων ομορφιάς και παράλληλα επέφερε συντονισμένες εξελίξεις στον τομέα της ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ.

Η Αισθητική ιατρική ασχολείται με ένα σύνολο εξειδικευμένων ιατρικών πράξεων, που μπορούν να γίνουν από όλους τους γιατρούς ανεξάρτητα ειδικότητας. Η αισθητική ιατρική δεν είναι χειρουργική, επομένως δεν είναι πλαστική χειρουργική, ούτε κλασική δερματολογία, ούτε κάτι άλλο που να την περιορίζει στα πλαίσια μίας ιατρικής ειδικότητας. Η αισθητική ιατρική είναι μία μοντέρνα ιατρική πράξη και όχι ειδικότητα.

Έτσι ασχολούνται μαζί της, αρκετοί γιατροί ορμώμενοι από διαφορετική αφετηρία. Και μετά από όλα αυτά, τώρα θέλω να σας επισημάνω κάτι άλλο. Το 1972 ήταν η χρονιά που διαδόθηκε ταχύτατα ο βελονισμός. Πάνω σ’ αυτόν στηρίχθηκαν  άλλες ιατρικές πράξεις.

Με βάση τον ιατρικό βελονισμό αμέσως αναπτύχθηκε η ενέσιμη μεσοθεραπεία, στο τέλος του 20ου αιώνα και τώρα στον 21ο αιώνα πάνω σ’ αυτές τις επιστήμες, στηρίχτηκε η έρευνα και αναπτύχθηκαν μηχανήματα νανοτεχνολογίας, που παρακάμπτουν τις χειρουργικές επεμβάσεις. Αυτά καταλήγουν σε μία ή πολλές μικροβελόνες, που εισέρχονται ρηχά στο δέρμα (dermapen) ή που αφανίζουν ανωμαλίες ή αντιαισθητικές μικροδυσμορφίες του δέρματος, χωρίς καν να ακουμπούν στο δέρμα (plasmatechnology).Παράλληλα αναπτύχθηκε η αυτόλογη μεσοθεραπεία prp.

Όπως ήταν φυσικό η έλευση στην αγορά τέτοιων μηχανημάτων μικροτεχνολογίας, κέντρισε το ενδιαφέρον μερίδας ιατρών, μεταξύ των οποίων και όλων εκείνων των ιατρών, που μία ολόκληρη ζωή χρησιμοποιούν τη βελόνα, ως αιχμή του δόρατος της θεραπευτικής πράξης τους.

Επομένως και εμείς που εφαρμόζουμε τον ιατρικό βελονισμό αρχικώς από το 1975 στο Βερολίνο και από το 1981 στην Ελλάδα και με την ιδιότητα της διδαχής του ιατρικού  βελονισμού στη χώρα μας, δεν έπρεπε να μείνουμε πίσω.

Για χρόνια είναι γνωστό το κέντρο μας, ως Κέντρο Βελονισμού και LASER. Διαθέτει δύο γιατρούς και δύο διαιτολόγους των Τ.Ε.Ι. Τώρα προστίθεται και ο όρος CosmeticMedicine,  αφού πάντα ήταν κομμάτι της δουλειάς μας.

 

Στόχος μας είναι οι ακίνδυνες και φυσικές υπηρεσίες υγείας και ομορφιάς, με το πιο σύγχρονο τρόπο εφαρμογής. Θέλουμε να έχουμε ευχαριστημένους πελάτες και ασθενείς. Είμαστε  ανυποχώρητοι σ’ αυτό. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτός είναι ο δρόμος μας και αυτή η προοπτική μας. Αν και εσείς συμφωνείτε με αυτές τις αρχές μας, ελάτε να σας βοηθήσουμε. Το ραντεβού ενημέρωσης είναι δωρεάν και ειλικρινές. Δεν λειτουργούμε με τις παραδοχές ανώνυμου και μαζικού ινστιτούτου, αλλά με σεβασμό στους πελάτες και τα προβλήματά τους.

 

Cosmetic Medicine

Η αισθητική ιατρική ξεδιπλώνεται και αναπτύσεται στο κέντρο μας με χειρισμούς και με μηχανήματα νέας τεχνολογίας και νανοτεχνολογίας. Αγκαλιάζουμε ό,τι έχει το σπέρμα της σύγχρονης καινοτομίας, ως αποτέλεσμα της σκέψης, του σχεδιασμού, της έρευνας και της υλοποίησης αυτής. Δεν χρησιμοποιούμε επικίνδυνα μηχανήματα και υλικά, αλλά καινοτομικά και φυσικά μέσα

Το ραντεβού ενημέρωσης είναι δωρεάν. Ακόμα και να μην αποφασίσετε να προβείτε σε θεραπείες σε εμάς, τουλάχιστον θα έχετε πάρει την εκτίμηση ενός επιστήμονα και ξεκάθαρα τις λύσεις που προτείνει.

Αφού λοιπόν εξετάσουμε το πρόβλημά σας και εκτιμήσουμε σε βάθος την έκτασή του και γνωρίζοντας τις δυνατότητές μας, σας δίνουμε εφικτές λύσεις για το ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ή και για το ΣΩΜΑ ΣΑΣ.

Οι βασικές μέθοδοι της αισθητικής ιατρικής με τις οποίες ασχολούμαστε είναι πέντε. Μερικοί από εσάς θα προτιμήσουν μία ή δύο, άλλοι θα επιλέξουν σχεδόν όλες σε βάθος χρόνου.

Κάθε μία από αυτές έχει ένα φάσμα ενδείξεων και αλληλοϋποστηρίζονται μεταξύ τους. Δηλαδή όλες αυτές οι μέθοδοι επιτυγχάνουν τελικώς να βελτιώσουν εκπληκτικά το δέρμα του προσώπου του ατόμου και σε πολλές περιπτώσεις να το μεταμορφώσουν ευχάριστα!

 

 Εμείς θα κάνουμε το παν για εσάς, εσείς όμωςθέλετε να κάνετε ένα δώρο σε εσάς;

 

 

Συνοπτικά και ξάστερα

 

Η αισθητική ιατρική (cosmeticmedicine) ασχολείται με τη βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης του ανθρώπου, χωρίς να την αποκόπτει από την ψυχολογική κατάσταση, τις ψυχικές επιβαρύνσεις, το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, τις διατροφικές συνήθειες, την  κίνηση ή μη του ατόμου, τις τυχόν σωματικές και οργανικές φθορές και ό,τι  άλλο αφορά το άτομο που επιζητά βοήθεια και προσέρχεται σε ένα ραντεβού ενημέρωσης. Την εμφάνιση λοιπόν τη βλέπουμε σε συνδυασμό με τις πραγματικές συνθήκες ζωής και όχι ξέχωρα!

Στην ουσία το ραντεβού αυτό που είναι δωρεάν, είναι ένα Test αλήθειαςγια την εξωτερική εμφάνιση του εξεταζόμενου. Γιατί ο εξετάζων σας βλέπει πιο αντικειμενικά από ό,τι εσείς, που έχετε υποκειμενικά κριτήρια για τον εαυτό σας!

Η ανθρώπινη οντότητα εκείνη την ώρα καταθέτει όλο της  το είναι, ψυχή τε, πνεύματι και σώματι  και ζητά από τον ιατρό να εκτιμήσει την εμφάνισή της.

Ο ιατρός πέραν που πρέπει να είναι ενάρετος και γνώστης, πρέπει να είναι δίκαιος, μεγαλόκαρδος και μαχητής, χωρίς να ξεπερνά το μέτρο. Ο κριτής  όμως  ταυτόχρονα κρίνεται από τον εξεταζόμενο. Οι ισορροπίες είναι επομένως λεπτές και εύθραυστες και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Εκείνη την ώρα η πελάτισσα ή ο πελάτης, δηλαδή ο συνάνθρωπος, ξεδιπλώνει τις κεραίες αντίληψής του και κρίνει αν πρέπει να εμπιστευτεί ή όχι την εμφάνισή του στον συγκεκριμένο ιατρό, αφού βέβαια γυρίσει στο σπίτι του και πάρει εκεί τις τελικές αποφάσεις του.

Και ο πελάτης όμως πρέπει να προσέξει. Να είναι σαφείς, τόσο οι ερωτήσεις του, όσο και οι επιδιώξεις του, ώστε να είναι και ξάστερες οι ιατρικές απαντήσεις. Πρέπει να έχει τελικά κανείς καταλάβει, πως ο βαθμός βελτίωσης ποικίλλει από άτομο σε άτομο και υπάρχουν βαθμοί δυσκολίας. Άλλα προβλήματα επιλύονται με μία συνεδρία, άλλα με περισσότερες και σε άλλα παίρνει την άρνηση του ιατρού, ως μη διορθώσιμα! Έτσι κτίζεται η αμοιβαία εμπιστοσύνη. Και μην ξεχνάτε πως υπάρχει και ένας αμείλικτος παράγων που λέγεται ηλικία.

Αν ξαναεπιστρέψει το άτομο για θεραπεία, πρέπει ο ιατρός να προσφέρει υπηρεσίες υψηλότερου επιπέδου από τις αναμενόμενες. Γιατί ο ενθουσιασμένος πελάτης είναι ο καλύτερος διαφημιστής του θεράποντος ιατρού. Άλλωστε ο καθένας ζει και για την υστεροφημία του.

Στόχος βέβαια παραμένει πάντα, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ώστε να αξίζει με το παραπάνω όλη αυτή η προσπάθεια. Μόνο όταν και τα δύο συμβαλλόμενα μέρη νιώσουν  νικητές, τότε θα έχει επιτευχθεί ο στόχος.