Αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP

 

Μία εντελώς φυσική θεραπεία ανάπλασης ιστών

 

Ο οργανισμός αξιοποιεί τις δυνάμεις του με τη βοήθεια της επιστήμης

 

Στάδια prp θεραπείας

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

 

 1. Λήψη μικρής ποσότητας αίματος
 2. Φυγοκέντρηση αυτού
 3. Συγκέντρωση μόνο του πλάσματος που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP)

 

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ

 

Το αυτόλογο υλικό εγχέεται-εφαρμόζεται στους επιφανειακούς ιστούς  με εξειδικευμένη μεθοδολογία βασισμένη στις αρχές της μεσοθεραπείας. Η τελευταία ανακαλύφθηκεστη δύση, ως εξέλιξη του κινεζικού βελονισμού.

Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα μπαίνει στις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, δηλαδή εκεί που υπάρχει το πρόβλημα. Αυτό μεταφέρει στο δέρμα όλες τις θεραπευτικές και αναπλαστικές δυνάμεις του οργανισμού. Η εφαρμογή γίνεται κάθετα με νανοβελόνα εγχύσεων μήκους 4 mmμε ανεπαίσθητα μικρά τσιμπιματάκια βάθους 2-3mm, που είναι απόλυτα ανεκτά.  Το υλικό που χρησιμοποιείται δεν είναι ερυθρό, αλλά υποκίτρινο και παραμένει αποστειρωμένο. Μετά τη θεραπεία μπορεί να πάει κανείς στη δουλειά του.

Η θεραπεία prp ενισχύει την επούλωση, τη σύσφιξη, τη λάμψη του προσώπου, την εξάλειψη λεπτών ρυτίδων, χαρίζοντας νεανικότητα και φρεσκάδα στο πρόσωπο.

Να θυμάστε πως η ανανεωτική αυτή δύναμη κρύβεται μέσα μας, στο εσωτερικό περιβάλλον μας,δηλαδή στο αίμα μας. Το φυσικό υλικό prp του αίματός μας, αφυπνίζει τα ζωτικά στοιχεία και τις ιδιότητες του δέρματος. Έτσι οι ελαστικές ίνες ανασυντάσσονται και ταυτόχρονα παράγονται συνεκτικές ουσίες, όπως το κολλαγόνο, η ελαστίνη, το υαλουρονικό οξύ.

Εκτός από το λίφτινγκ προσώπου, το υλικό prp του αίματός μας, χρησιμοποιείται στην τριχόπτωση και την αλωπεκία, αλλά και ως θεραπευτικό υλικό για τις εκφυλιστικές αρθροπάθειες, μικρών και μεγάλων αρθρώσεων και προβλημάτων σπονδυλικής στήλης. Στα τριχοθυλάκια μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθετα νανοβελόνα ή λοξά βελόνα λεπτή, όπως της σύριγγας «ινσουλίνης». Στις αρθροπάθειες χρησιμοποιείται λεπτή και μακριά βελόνα πάχους από 27G έως 42G.

Πρόκειται λοιπόν για αυτόλογη φυσική θεραπεία, δηλαδή θεραπεία που χρησιμοποιεί τις ίδιες τις επουλωτικές, ανανεωτικές και άλλες εκπληκτικές δυνάμεις αυτοϊασης του οργανισμού και όχι για ετερόλογες θεραπείες,στις οποίες χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες ξένες προς το σώμα μας.

Ελάτε σε ένα δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης και αξιολόγησης του προβλήματός σας. Θα σας δώσουμε γραπτώς την πραγματο-γνωμοσύνη μας. Στο σπίτι σας μετά θα πάρετε τις αποφάσεις σας, εάν θέλετε να προχωρήσετε σε θεραπεία ή όχι.

 

ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 

Ηαυτόλογημεσοθεραπεία προσώπου PRP  έχει αντιγηραντικές ιδιότητες;

 

Ασφαλέστατα ναι, γιατί αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες λύσεις  ενάντια στο πρόβλημα της γήρανσης της επιδερμίδας του προσώπου και διεθνώς είναι γνωστή ως θεραπεία PlateletRichPlasma (PRP)

 

Ποιές δυνάμεις του σώματος αξιοποιεί η μέθοδος prp;

 

Αξιοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες που προέρχονται από τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια του σώματος. Άρα πρόκειται για μία φυσική μέθοδο θεραπείας.

 

Η θεραπεία prp έχει μόνο ως στόχο την ανάπλαση του προσώπου (PRPFacelift);

 

Όχι βέβαια, χρησιμοποιείται σε ποικίλες περιπτώσεις σχεδόν σ’ όλο το σώμα και στις αρθρώσεις, με καλά αποτελέσματα, γιατί τα επεξεργασμένα στοιχεία του αίματος είναι η ατομική βιολογική μηχανή επιδιόρθωσης όλου του οργανισμού. Είναι μία διαδικασία αυτοίασης. Η θεραπεία είναι μόνο αυτόλογη, δηλαδή οι δυνάμεις αυτές έχουν αποτέλεσμα μόνο πάνω στον ίδιο οργανισμό, όχι σε άλλον.

 

Είναι ικανή η μέθοδος prp να καταστεί χρήσιμη ως θεραπεία κατά της τριχόπτωσης;

 

 • Φυσικά όχι μόνο της τριχόπτωσης, αλλά και της μερικής αλωπεκίας, αν συνδυαστεί με κλασικό βελονισμό. Ο τελευταίος έχει στόχο επίσης τα τριχοθυλάκια, αρκεί οι βελόνες μεγέθους 0,30×30 mm να εμφυτευθούν με ειδικό και εξειδικευμένο τρόπο, ώστε οι 40-50 βελόνες να σαρώσουν πολλές περιοχές του τριχωτού της κεφαλής. Εφόσον γίνει και βελονισμός τριχωτού κεφαλής, αυτός συνδυάζεται και με σωματοβελονιμό ψυχικών σημείων.
 • Η PRP είναι μία σύγχρονη, πρωτοποριακή και ασφαλής μέθοδος θεραπείας και ενισχύει την ανάπλαση των τριχοθυλακίων, λύνοντας συνδυαστικά προβλήματα εμφάνισης και ψυχικής κατάπτωσης, τόσο σε γυναίκες, όσο και σε άνδρες.
 • Η θεραπεία συντελείται,αφού προηγηθεί τοπική αναισθησία. Ως τοπικό αναισθητικό εμείς χρησιμοποιούμε σκέτη ξυλοκαϊνη 2% εν είδειμεσοθεραπείας με σύριγγες μίας χρήσεως «ινσουλίνης» του 1cc. Έτσι ενεργοποιούνται πολλαπλώς τα τριχοθυλάκια. Γιατί η ξυλοκαϊνη που χρησιμοποιήθηκε για τοπική αναισθησία, διεγείρει ταυτόχρονα τα τριχοθυλάκια. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της αγγειοδιαστολής και της διείσδυσης ρέοντος αίματος πλούσιου σε οξυγόνο, αλλά και σε διατροφικές ουσίες του αίματος, στην περιοχή του στόχου.

 

 

Πόσες θεραπείες prp χρειάζονται;

 

 • Ανάλογα με τη βαρύτητα, την έκταση και την εν γένει κλινική εικόνα χρειάζονται 4-8 συνεδρίες. Αυτές επαναλαμβάνονται με ρυθμό μία φορά το μήνα.
 • Αντίθετα ο πλουραλιστικός βελονισμός θέλει για να ολοκληρωθεί είκοσι συνεδρίες, οι οποίες γίνονται μέσα σε επτάμιση μήνες. Όταν συνδυάζεται η PRPθεραπεία με τον ειδικό βελονισμό μειώνονται οι συνεδρίες και των δύο μεθόδων.
 • Συντήρηση μπορεί να υπάρξει ανάλογα με την περίπτωση, αλλά μιλάμε για 1-2 συνεδρίες το χρόνο, αν χρειαστεί.

 

 

Είναι ασφαλής η θεραπεία PRP για την τριχόπτωση;

 

 • Είναι εντελώς αθώα, χωρίς κινδύνους φλεγμονής ή μόλυνσης. Μετά τη θεραπεία αμέσως μπορείτε να επιστρέψετε στη δουλειά σας.
 • Όπως είπαμε η αυτόλογημεσοθεραπείαprp είναι σήμερα μέθοδος εκλογής και ευρέως διαδεδομένη και αποτελεσματική, αρκεί ο ιατρός να έχει υψηλή ικανότητα χειρισμού της βελόνας.
 • Τα εργαλεία και οι σύριγγες του θεράποντος ιατρού είναι μίας χρήσεως.

 

 

Αφού η μέθοδος prp είναι ασφαλής και χρήσιμη, γιατί δεν εφαρμόζεται ευρέως;

 

 • Διαφωνώ, η μέθοδος θεραπείας prp έχει μεγάλη ανάπτυξη και χαίρει μεγάλης αποδοχής από τον κόσμο. Οι περισσότεροι δεν την επιζητούν μάλλον από άγνοια.
 • Λόγω της μεγάλης γκάμας ενδείξεων σύντομα θα εδραιωθεί και στη χώρα μας, όπως άλλωστε έγινε και με τον ιατρικό βελονισμό.
 • Η prp μεθοδολογία προσφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα, ως αναπλαστική, αντιγηραντική θεραπεία τόσο στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο μέτωπο, όσο και στο σώμα σε πλήθος παθολογικών περιπτώσεων.

 

Μπορεί να αντιμετωπισθεί και μυοσκελετικό πρόβλημα με θεραπεία prp;

 

Μέχρι τώρα αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους προβλήματα με φαρμακευτική αγωγή, με φυσικοθεραπεία, με βελονισμό, LASER  και άλλες μεθόδους.

Υπάρχει προβληματισμός με την prp μεθοδολογία, αλλά και σκοπιμότητες. Έχω εμπειρία και με την αντιμετώπιση του βελονισμού τη δεκαετία του 1980, στα νιάτα μου!

Υπήρχε ορθοπαιδικός, που μάλιστα είχε και μικρή κλινική στην Εγνατία. Έστειλε σε εμένα τη γυναίκα του με μυοσκελετικό  πρόβλημα, η οποία είχε εκπληκτικά αποτελέσματα. Σε μία δόση ειλικρίνειας ο ηλικιωμένος τότε ορθοπαιδικός, μου είπε. Δυστυχώς δεν μπορώ να σου στείλω ασθενείς, γιατί αν σου στείλω από τους δέκα μόνο ένας θα επιστρέψει σε μένα, ενώ στέλνοντάς τους, σε φυσικοθεραπευτές από τους δέκα θα επιστρέψουν οι εννέα!

Στην ίδια δεκαετία, δηλαδή πριν μία ζωή, μία γυναίκα επίσης ορθοπαιδικού, παρουσία της γυναίκας μου και του ιατρού, που είχε επίσης γίνει καλά από φοβερά προβλήματα σπονδυλικής στήλης, βγάζοντας μάλιστα τον κηδεμόνα που φορούσε για αρκετό καιρό, είπε, αν σου στείλω ασθενείς, θα αδειάσει το ιατρείο του άντρα μου!

Άρα υπάρχουν πάντα θεμιτές σκοπιμότητες. Ίσως μερικοί να μη θέλουν αποτελεσματικές θεραπείες… Απλώς αναρωτιέμαι και ίσως μπορεί και να κάνω λάθος.

Τα αιμοπετάλια, εκτός από την ιδιότητά τους να πήζουν το αίμα και να σταματούν μία αιμορραγία, διαθέτουν μία πληθώρα πρωτεϊνών, που φέρουν το όνομα αυξητικοί παράγοντες και οι οποίοι παίζουν σημαντικό ρόλο στην επούλωση των τραυμάτων, καθώς και στην αγγειογέννηση. Άρα σε μυοσκελετικά προβλήματα, όπου παρουσιάζεται φλεγμονή και πόνος, αν εγχύσουμε μικρή ποσότητα αυξητικών παραγόντων (prp) στο κέντρο της πάσχουσας περιοχής, θα έχουμε γρηγορότερη υποχώρηση της φλεγμονής στο επόμενο χρονικό διάστημα. Στην ουσία φέρνουμε κοντά στο πρόβλημα τις ίδιες τις επουλωτικές δυνάμεις του οργανισμού και κυρίως προσεγγίζουμε εκεί τις θαυμαστές δυνάμεις της αυτοίασης που διαθέτει ο εαυτός μας!

 

 

 

Ποιές λοιπόν μυοσκελετικές διαταραχές αντιμετωπίζονται με την θεραπεία prp;

 

 • Παθήσεις τενόντων

Τέτοιες είναι η έξω επικοδυλίτιδα (αγκώνας), η τενοντίτιδα επιγονατιδικού συνδέσμου (γόνατο), η τενοντίτιδα αχιλλείου τένοντα, πάνω και πίσω από τα σφυρά, η τενοντίτιδα προσαγωγών, η τενοντίτιδα γλουτιαίων μυών, η τενοντίτιδα ώμου, διάφορα προβλήματα σπονδυλικής στήλης, η πελματιαία απονευρωσίτιδα (πατούσα), κτλ.

 

 • Κακώσεις μυών και συνδέσμων

Όπως διάστρεμμα ποδοκνημικής, ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου γόνατος, θλάση προσαγωγών, κτλ.

 

 • Διάφορες άλλες παθήσεις
 • Οστεοαρθρίτιδα γόνατος, οστεοαρθρίτιδα ισχίου, τροχα-ντηρίτιδα, κοκκυγωδυνία.
 • Όσοι από εμάς που για πολλές δεκαετίες υπηρετήσαμε τον άνθρωπο και γνωρίζουμε καλώς κάθε σημείο βελονισμού και κάθε σημείο του σώματος, επίσης γνωρίζουμε σαφώς, ότι όπου και να εμφυτεύσεις μικρή ποσότητα αυτόλογου υλικού prp, θα έχεις ιαματικό αποτέλεσμα!

Περισσότερα