ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ PRP

 

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP μπορεί  σε ένα σεβαστό ποσοστό να καθυστερήσει την εμμηνόπαυση και να μειώσει την υπογονιμότητα

 

 • Γυναίκες που υποβάλλονται σε βελονισμό και βρίσκονται σε πρώιμη εμμηνόπαυση επί δεκαετίες παρατηρούμε, πως συχνά εμφανίζουν περίοδο.
 • Επίσης παρατηρήσαμε τα τελευταία σαράντα έτη πάλι με τον ιατρικό βελονισμό, πως γυναίκες που μπήκαν σε πρόγραμμα αδυνατίσματος και ούτε καν σε πρωτόκολλο υπογονιμότητας, έμειναν έγκυες, όταν για δεκαπέντε έτη δεν τα κατάφερναν.
 • Η ετερόλογη, αλλά και η αυτόλογημεσοθεραπεία έχουν ως αφετηρία τους, τον βελονισμό και αποτελούν εξέλιξή του.
 • Πριν από εκατό χρόνια οι γιατροί έπαιρναν αίμα από κάποιον  ασθενή και το έγχυαν σε επιφανειακούς ιστούς στο ίδιο άτομο. Αυτοί οι ιατροί είχαν ικανοποιητικά αποτελέσματα σε μυαλγίες και μυοσκελετικά προβλήματα.
 • Πριν μερικά χρόνια διαπιστώθηκε πως τα αποτελέσματα δεν έρχονταν από τα ερυθρά αιμοσφαίρια, αλλά από τα αιμοπετάλια και από δύο τύπους λευκών αιμοσφαιρίων. Μέσα στα αιμοπετάλια βρήκαν πως υπάρχουν οι λεγόμενοι αυξητικοί παράγοντες. Έτσι πλέον με τη διαδικασία της φυγοκέντρωσης απομακρύνονται τα ερυθρά αιμοσφαίρια και το πλάσμα που παραμένει έχει πενταπλάσιες θεραπευτικές αναζωογονητικές δυνάμεις.
 • Αυτό το άσηπτο και πλούσιο αναγεννητικό υλικό ενίεται ρηχά σε περιπτώσεις λίφτινγκ, ρυτίδων και γενικώς ομορφιάς, ενώ σε περιπτώσεις μυοσκελετικές, ωοθηκών, κτλ, η βελόνα μπαίνει βαθύτερα και προοδευτικά αφήνεται αυτόλογο υλικό prp, πλούσιο σε πλάσμα, δημιουργώντας μία κάθετη λεπτή και υγρή στήλη μέχρι επάνω στο δέρμα. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται σε διάφορα σημεία στη μικρά πύελο και ιδίως σε επώδυνα κατά την πίεση σημεία.
 • Αυτή η τεχνική ενοποιεί τη μεσοθεραπείαprp με τα ενεργειακά κέντρα του βελονισμού.
 • Στην περίπτωση της μικράς πυέλου με τη μεσοθεραπείαprp ενεργοποιούνται οι ωοθήκες, οι σάλπιγγες και η μήτρα και ταυτόχρονα όλοι οι ενεργειακοί μεσημβρινοί που διανύουν κάθετα την κάτω κοιλία. Ένας από αυτούς δεν είναι τυχαίο που φέρει και το όνομα «αγγείο σύλληψης».
 • Βέβαια κάποιοι γυναικολόγοι εναποθέτουν το prpυλικό στις ίδιες τις ωοθήκες, ενώ εμείς όχι, γιατί ακολουθούμε τις αντανακλαστικές και ενεργειακές οδούς.
 • Για να υπάρξουν αποτελέσματα χρειάζονται έξι συνεδρίες αυτόλογηςμεσοθεραπείαςprp. Αυτές διενεργούνται ανά τέσσερις ή πέντε εβδομάδες, ώστε η θεραπεία περατούται  μέσα σε 180 ή 200 ημέρες.
 • Η αυτόλογη θεραπεία prp είναι μία φυσική μέθοδος , αφού δεν χρησιμοποιεί ξένες ουσίες, παρά μόνο στοιχεία του εσωτερικού περιβάλλοντός μας.

Επιστημονικό Test γονιμότητας

 • Τα κοκκώδη κύτταρα, των ωοθυλακίων παράγουν μία γλυκοπρωτεϊνη, που ονομάζεται (Α)ντι – (Μ)υλλέριος (Η)ορμόνη, που είναι γνωστή με τα αρχικά της ως ΑΜΗ ή amh.
 • Η γλυκοπρωτεϊνηamh αυξάνεται όσο είναι μικροσκοπικά τα ωοθυλάκια. Τα ωοθυλάκια είναι η «μήτρα» των ωαρίων.
 • Οι τιμές της αντιμυλλερίου ορμόνης (amh), πρέπει να είναι μεγαλύτερες από >1ng/mlκαι μακάρι να πλησιάζουν την τιμή 9,5ng/ml!
 • Τότε θα έχουμε δραστήριες ωορρηξίες και σύλληψη.
 • Αυτό βέβαια προϋποθέτει από την άλλη πλευρά ζωηρό σπέρμα, μεγάλης ταχύτητας ( στον μικρόκοσμο) για να καλύψει την τεράστια απόσταση μεταξύ κολεού και σάλπιγγος, όπου περιμένει για τη συνάντηση το ζωντανό ωάριο. Φυσικά τα σπερματοζωάρια πρέπει να διαθέτουν κανονική κεφαλή, δυναμική ουρά και να είναι ζωντανά!
 • Άλλες προϋποθέσεις είναι ανοικτές σάλπιγγες, χωρίς συμφύσεις και φλεγμονές και μήτρα χωρίς ουλές από αποξέσεις και χωρίς πολλαπλά ινομυώματα.
 • Άρα πρέπει να έχουμε τον προσδιορισμό της ορμόνης amh πριν την έναρξη της θεραπείας και ενδιάμεσα ανά δίμηνο μέχρι και 2 -4 μήνες μετά το τέλος της θεραπείας, εκτός εάν προκύψει εγκυμοσύνη.

Μπορεί να συνδυαστεί η prp μεσοθεραπεία με τον ιατρικό βελονισμό;

 • Ασφαλώς και ναι, γιατί η μεν χρησιμοποιεί στοιχεία της «εσωτερικής τροφής» του σώματος, η δε άλλη τη ροή της ενέργειας, δηλαδή τον συρμό των βιοφωτονίων, που εξηγείται από την επιστήμη της βιοκυβερνητικής. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι η ενημέρωση του εγκεφάλου, η συγκατάθεσή του,η συνεχής ροή αίματος και η ανανέωσή του, χωρίς στάση. Όταν συμβούν όλα αυτά, τότε στην πάσχουσα περιοχή αναλαμβάνουν έργο οι δυνάμεις αυτοϊασης του αίματος.
 • Αυτές οι προσεγγίσεις φαίνονται ακατανόητες, αλλά στην πραγματικότητα είναι μέσα στο αρχέγονο πρόγραμμα της δημιουργίας του γονιογράμματος του ανθρώπου.
 • Ακόμα και οι ωοθήκες επαναλειτουργούν καλύτερα και ξαναζωντανεύουν, όταν η μικροσκοπική βελόνα και η μικρή υδάτινη στήλη του αυτόλογου πλάσματος, πλούσιου σε αιμοπετάλια διαπεράσει το κέντρο ενός ή περισσοτέρων αγγειονευρικών δεματίων, που λειτουργούν ως απίστευτα ενεργειακά κέντρα μεγάλης ισχύος στον μικρόκοσμο, αντιγράφοντας όμως τις ασύλληπτες ενεργειακές μονάδες του σύμπαντος, που ονομάζονται από τους θεωρητικούς φυσικούς και τους αστροφυσικούς, ως μαύρες  τρύπες.
 • Τα αγγειονευρικά δεμάτια, ως περιφερειακοί επεξεργαστές του εγκεφάλου, μπαίνουν σε διαδικασία αντίληψης της νευροχημικής διέγερσης του αυτόλογου υλικού prp, με αποτέλεσμα τη συμμόρφωση για καλή λειτουργία όλων των ιστών και οργάνων που βρίσκονται κάτω από τα σημεία εναπόθεσης του πλάσματος. Το αυτόλογο λοιπόν υλικό είναι και φορέας νευροχημικών μηνυμάτων που στην περίπτωσή μας κατευθύνονται προς τις ωοθήκες και τα λοιπά γεννητικά όργανα. Αυτά υπακούουν και προσαρμόζουν τις λειτουργίες τους σύμφωνα με τις οδηγίες του κεντρικού βιοεπεξεργαστή. Οι φυσικοχημικές ιδιότητες του αυτόλογου υλικού γίνονται και αυτές αντιληπτές π.χ. από τις ωοθήκες, αρκεί η υγρή, μικροσκοπική στήλη του αυτόλογου υλικού να είναι κάθετη ώστε το μήνυμα να είναι ισχυρό, για να είναι δυνατή η αντιγραφή του μέσα στα κύτταρα των ωοθηκών. Ένα απλοποιημένο παράδειγμα αντιγραφής είναι στην καθημερινότητά μας το Fax.

Σίγουρα η prp αυτόλογη μεσοθεραπεία έχει μέλλον και η περαιτέρω έρευνα θα αυξήσει τις ενδείξεις της.