ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ 

ΔΕΡΜΑΤΟΣ  ΠΡΟΣΩΠΟΥ

 

ΣΕ ΑΦΟΡΑ!

 

  Απευθύνομαι  εδώ μόνο στις γυναίκες και όχι στους  άνδρες. Γιατί οι γυναίκες ενδιαφέρονται για το πρόσωπό τους σε ποσοστό 80% και ασχολούνται μ’αυτό, ενώ οι υπόλοιπες αδιαφορούν. Όσον αφορά τους άνδρες, όλο και περισσότερο αυξάνονται αυτοί που  ενδιαφέρονται για την περιποίηση του προσώπου τους.

Οι μέθοδοι της αισθητικής ιατρικής που σου προτείνει το πολυκέντρο μας, δημιουργούν τις προϋποθέσεις συνεχούς βελτίωσης του δέρματός σου. Μετά την παρέμβασή μας το δέρμα σου βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα. Το πρόβλημα των καλλυντικών είναι πως δεν φτάνουν στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος. Με τις δικές μας μεθόδους φτάνουν βαθύτερα και αφυπνίζουν τους μηχανισμούς αυτοσυντήρησης του οργανισμού.

Επομένως όσες αποφασίσετε να εκμεταλλευθείτε τις δυνατότητές μας, οι οποίες βελτιώνουν την εμφάνισή σας, ενδιαμέσως μπορείτε να φροντίζετε μόνες σας το πρόσωπό σας, γιατί τώρα αυξάνονται οι πιθανότητες να απορροφηθούν τα καλλυντικά σας, σε βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος.

Άλλωστε αυτά τα βήματα αυτοφροντίδας έχουν σίγουρα και την έννοια της καθημερινής αντιμετώπισης των ρύπων και των περιβαλλοντικών επιθέσεων, όπως είναι η υγρασία, η ξηρασία, ο παθογόνος άνεμος, η βροχή, το χιόνι, ο ήλιος, η σκόνη, το νέφος και άλλοι ανθρωπογενείς ρύποι.

Για να το ξεκαθαρίσω, σε συμβουλεύω να χρησιμοποιείς όχι χημικά, αλλά φυτικά καλλυντικά διαφόρων εταιρειών και να εντοπίσεις τελικά ποιά από αυτά είναι συμβατά με το δέρμα σου. Ακόμα να υποσημειώσω κάτι. Απαγορεύεται να χρησιμοποιείς «σπιτικά» καλλυντικά μία εβδομάδα πριν και μέχρι δύο εβδομάδες μετά από τις  ήπιες επεμβατικές μεθόδους Plasmapen και Dermapen. Γιατί δεν είμαστε σίγουροι, τι είδους αντιδράσεις θα έχουν επάνω σου τα φυσικά, μη ελεγχόμενα, σπιτικά καλλυντικά. Για παράδειγμα μπορεί να δημιουργήσουν μελάγχρωση ή κάτι άλλο.

Όμως μπορείς  να πειραματισθείς με όλες τις «σπιτικές» συνταγές που προέρχονται από φυτά, θάμνους ή δένδρα της γήινης χλωρίδας, σε εποχές που δεν έρχεσαι σε εμάς και απέχουν αρκετά χρονικά από την τελευταία επίσκεψή σου στο κέντρο μας. Ακόμα και στην πανίδα, θα βρεις χρήσιμα υλικά, όπως τα δύο μέρη του αυγού, που μπορεί να είναι χρήσιμα για το δέρμα σου. Δες τι σου ταιριάζει, αλλά να θυμάσαι πως πολλές «συνταγές» είναι μόνο για μία φορά κάθε 7-10 ημέρες ή αραιότερα, ενώ άλλες απλές σχεδόν για κάθε ημέρα. Κάποιες χρησιμοποιούν τέτοια χειροποίητα καλλυντικά μία φορά το μήνα και αρκετές άλλες ποτέ. Το κεφάλι σου είναι γεμάτο συνάψεις, σκέψου και θα φτάσεις στην αλήθεια.

Όμως σου λέω, πως η ομορφιά σου εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, οι οποίοι αντανακλούν πάνω στην υγεία του προσώπου σου, αλλά και των οργάνων σου. Τέτοιοι παράμετροι είναι τα γονίδιά σου (κληρονομικότητα), η διατροφή σου, το περιβάλλον σου, το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα ξενύχτια, το καθισιό, η έκθεση στον ήλιο, η απαισιοδοξία, οι καταθλιπτικές σκέψεις, οι κακές συνθήκες διαβίωσης και εργασίας και πολλές άλλες παράμετροι.

Καλύτερα  έλα σε εμάς και μεταμορφώσου μέσα σε λίγους μήνες ή σε ένα χρόνο και ακολούθησε και τα συμβουλευτικά βήματα της φροντίδας του προσώπου σου, με δική σου ευθύνη.

Κακά τα ψέματα, αυτό που επιθυμείς, είτε είσαι 20 ή 40 ή 50 ή 70 ετών, είναι να έχεις αρεστή όψη και καλή υγεία, όταν κατάματα βλέπεις την αλήθεια στον καθρέπτη σου.

Γι’ αυτό διάβασε και εφάρμοσε τα στάδια περιποίησης του προσώπου σου. Πριν τα περιγράψουμε, πρέπει να είσαι σίγουρη για το είδος του δέρματός σου. Είναι λιπαρό ή ξηρό; Μήπως είναι μεικτό ή είναι τελικά κανονικό;

Πρώτο στάδιο

Ο καθημερινός καθαρισμόςείναι λίαν απαραίτητος για να απομακρυνθούν οι ρύποι από το πρόσωπό σου. Γενικώς απομάκρυνε οτιδήποτε ξένο στοιχείο προσκολλάται στο πρόσωπό σου.

Το νερό είναι το καλύτερο απολυμαντικό. Χρησιμοποίησε ούτε κρύο, ούτε καυτό νερό, αλλά βρες μία θερμοκρασία αρεστή στο δέρμα σου.

Πριν όμως ρίξεις κατά ριπές νερό στο πρόσωπό σου, πλύνε καλά και σχολαστικά τα χέρια σου, τρεις φορές από ότι θα νόμιζες αρκετό, γιατί τα χέρια σου έρχονται καθημερινά σε επαφή με χίλια αντικείμενα και είναι φορείς μικροβίων, ιδιαίτερα τα νύχια σου.

Πρόσεξε και το σκούπισμα. Αυτό γίνεται με απλωμένο και όχι συρρικνωμένο χαρτί κουζίνας, που το ακουμπάς στο δέρμα σου, αποφεύγοντας έτσι το τσαλάκωμα του χαρτιού και τις γρατσουνιές της επιδερμίδας. Επίσης μπορεί να το στεγνώσεις με μαλακή πετσέτα, που μόλις έβγαλες από τη ντουλάπα σου, ώστε άθελά σου  να μη μεταφέρεις από  αυτή μικρόβια. Ποτέ λοιπόν μη χρησιμοποιήσεις βρώμικη πετσέτα.

Τώρα είσαι έτοιμη για το δεύτερο καθάρισμα που γίνεται με γαλάκτωμα καθαρισμού, με σαπούνι, με τζελ ή με αφρό, ώστε να αφαιρεθούν πιο σχολαστικά οι ρύποι του περιβάλλοντος.

Απομάκρυνε το υλικό καθαρισμού με δίσκους ντεμακιγιάζ ή με βαμβάκι.

Δείξε την ανάλογη προσοχή στην ευαίσθητη περιοφθαλμική περιοχή. Διάβασε αν το υλικό  καθαρισμού που χρησιμοποιείς είναι κατάλληλο για την περιοχή των οφθαλμών. Αν όχι, τότε χρησιμοποίησε για τα βλέφαρα ειδικό καθαριστικό ή τίποτε!

Δεύτερο στάδιο

Τώρα που καθάρισες το πρόσωπό σου έχει σειρά η χρήση τονωτικής λοσιόν. Στόχος της λοσιόν είναι η αφύπνιση των μηχανισμών αυτοσυντήρησης του δέρματος του προσώπου σου και η ενυδάτωση αυτού, λόγω της μερικής ξήρανσης που προήλθε από τον καθαρισμό, κυρίως με το νερό.

Η λοσιόν που θα επιλέξεις πρέπει να εμπεριέχει βιταμίνες, όπως η C, η Ε η Α και άλλες, καθώς και ιχνοστοιχεία μετάλλων και άλλες αναπλαστικές ουσίες. Συνήθως οι λοσιόν εμπεριέχουν και παράγοντα εξισορρόπησης του Ph του δέρματος. Αυτό το στάδιο κρίνεται τελείως απαραίτητο, γιατί βοηθά στην ανανέωση της επιδερμίδας. Όμως και σ’ αυτό το στάδιο πέραν του δέρματος όλου του προσώπου μέχρι και το λαιμό και το ντεκολτέ, υπεισέρχεται και πάλι η ευαίσθητη περιοφθαλμική περιοχή. Γι’ αυτήν την περιοχή πρέπει να επιλέξεις μία αντιγηραντική και ενυδατική κρέμα, γιατί η πρόωρη γήρανση εμφανίζεται στην περιοχή των ματιών. Διάβασε τις λεπτομέρειες που γράφει η εταιρεία που παράγει την κρέμα που επέλεξες για την ευαίσθητη περιοχή του δέρματος των ματιών σου. Πρόσεξε, οι κρέμες σου να μη βρίσκονται σε θερμό σημείο του σπιτιού σου και μάλιστα το καλοκαίρι.Γι’ αυτό καλύτερα να τις βάλεις στο ψυγείο σου.

 Τρίτο στάδιο

Ήλθε η σειρά της κρέμας ημέρας, την οποία αγοράζεις ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου.

  1. Κανονική επιδερμίδα

Το κανονικό δέρμα δεν παρουσιάζει καθόλου λιπαρότητα και είναι ομοιογενές, με ελάχιστους ανοικτούς πόρους και φαίνεται σχετικά καθαρό. Άρα η κρέμα που θα επιλέξεις θα είναι λεπτόρευστη και θα σου φέρει φρεσκάδα και λάμψη. Αν όμως δεν είσαι ικανοποιημένη, άλλαξε την στην επόμενη αγορά σου.

 

  1. Ξηρή επιδερμίδα

Αν έχεις λεπτή επιδερμίδα, χωρίς πόρους και στίγματα, που έχει ροπή για αφυδάτωση, όπως και με τάση για κοκκίνισμα και ξεφλούδισμα και σπάει εύκολα, τότε έχεις ξηρή επιδερμίδα. Χρειάζεται σίγουρα εντόνως ενυδατική κρέμα, παχύρευστη με αρκετά πλούσια υφή.

 

  1. Λιπαρή επιδερμίδα

Αυτή ξεχωρίζει, γιατί το δέρμα είναι θαμπό, εμφανίζει πολλούς ανοικτούς πόρους, ίσως μαύρα στίγματα και σπυράκια. Το δέρμα είναι σαφώς λιπαρό, τραχύ και ευερέθιστο.

Η κρέμα που θα διαλέξεις, αν ανήκεις εδώ, είναι εκείνη που έχει ρέουσα και ανάλαφρη υφή, που βέβαια έχει ιδιότητα άμεσης απορρόφησης και δεν πρέπει να σφραγίζει το δέρμα και να αφήνει γυαλάδα επ’αυτού.

 

  1. Μικτή επιδερμίδα

Οι μικτές επιδερμίδες είναι πιο κοντά στις ξηρές επιδερμίδες. Γιατί η ξηρότητα και ίσως και η απολέπιση, παρατηρείται συνήθως περιφερικά, στις παρειές, προωτικά, στις περιοχές όπου εμφανίζεται το πόδι της χήνας, δηλαδή έξω από τους οφθαλμούς, καθώς και πιο πάνω, στην κροταφική περιοχή του μετώπου. Επίσης συνήθως ξηρότητα παρατηρείται και στο λαιμό.

Αντίθετα στη μικτή επιδερμίδα εμφανίζεται λιπαρό δέρμα κεντρικά στο μέτωπο, στη μύτη και στο πηγούνι.

Αν ανήκεις σ’ αυτή την κατηγορία, τότε έχεις δύσκολο δέρμα και θα δυσκολευτείς, να βρεις την κατάλληλη κρέμα ημέρας. Στο εμπόριο βέβαια υπάρχουν οι λεγόμενες ενδιάμεσες κρέμες, κατάλληλες για τις μικτές επιδερμίδες. Όμως θυμήσου πως η κάθε γυναίκα αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση. Ψάξε, δοκίμασε, κρίνε και κατέληξε τελικώς σε μία κρέμα ημέρας κατάλληλη για εσένα. Επίσης μην ξεχνάς, πως μία σήμερα καλή κρέμα για εσένα, μετά από 2 ή 5 χρόνια θα είναι ακατάλληλη και θα μπεις πάλι στη διαδικασία επιλογής.

 

 

 Αντηλιακή προστασία

 

Στην ηλιόλουστη χώρα μας, ακόμα και με συννεφιά, οι υπεριώδεις ακτίνες βομβαρδίζουν καθημερινά την επιδερμίδα σου. Γι’ αυτό οι περισσότερες κρέμες ημέρας πλέον εμπεριέχουν και αντηλιακή ουσία. Επειδή οι ακτίνες του ήλιου γηράσκουν το δέρμα, το αποξηραίνουν, αυτό στερεύει από κολλαγόνο και ελαστίνη. Δηλαδή αφυδατώνεται και ερημώνει, όπως η ξηρή γη. Παύει το δέρμα να είναι γόνιμο και ενυδατωμένο.

Αυτός είναι ο λόγος που οι γυναίκες πρέπει να χρησιμοποιούν και αντηλιακή κρέμα. Από την άλλη πλευρά η υπερβολική χρήση αντηλιακής κρέμας, εμποδίζει την παραγωγή βιταμίνης D, η οποία είναι απαραίτητη για τη συντήρηση των οστών και την παραγωγή νέου οστίτη ιστού. Στη θάλασσα πηγαίνεις στις οκτώ το πρωί ή στις 17.30 το απόγευμα και φεύγεις πριν περάσουν δύο ώρες χωρίς έκθεση στον ήλιο. Εδώ χρειάζεται μία ισορροπία την οποία εσύ θα επιλέξεις.

 

Τέταρτο στάδιο

Το βράδυ, γίνεται ο καθαρισμός του δέρματος, όπως το πρωί, με όλα τα βήματά του.

 

 Πέμπτο στάδιο

Αφού έβγαλες από το δέρμα του προσώπου σου ό,τι ήταν ξένο, όπως τους ρίπους και το μακιγιάζ, τώρα ήλθε η ώρα για την τελευταία πράξη, που είναι η περιποίησή του με την κρέμα νυκτός.

Αυτή θα ενισχύσει την παραγωγή των συνεκτικών, αναζωογονητικών και αναπλαστικών ουσιών του δέρματος. Τη νύκτα, όταν εσύ κοιμάσαι, επιδιορθώνονται καλύτερα οι βλάβες του οργανισμού σου και κατά συνέπεια και το δέρμα σου.

Άρα η κρέμα νυκτός που θα χρησιμοποιήσεις για να δράσει πρέπει να έχεις ήδη  ένα δέρμα τελείως καθαρό και η εφαρμογή της να γίνεται με τη φροντίδα που περιέγραψα για την πρωινή ζώνη.

Αυτή η κρέμα θα επιλεγεί προσεκτικά, ώστε να είναι πιο πολυσύνθετη με στόχο την ενυδάτωση, την ανάπλαση, τη σύσφιξη και την αντιγήρανση.

Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις, αν γίνεται και την κρέμα ματιών, όπως το πρωί.

 

 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

 

Αν διάβασες όλα αυτά που έγραψα, σημαίνει, ότι είσαι πεισμωμένο άτομο και θέλεις να ζήσεις και να γεράσεις αργά και σταθερά, όπως ένα παλιό και «αγέραστο κρασί».

Οι μέθοδοί μου οδηγούν στην ανανέωση του δέρματός σου. Δοκίμασε περισσότερες από δύο μεθόδους και θα το διαπιστώσεις.

 

Και τώρα μερικές αλήθειες που πρέπει να ξέρεις

για την ανθρώπινη μηχανή σου, που μέσα της βρίσκεται μία αόρατη ενέργεια, που ονομάζεται ψυχή. Αυτή είναι «το είναι σου» που κανείς εκτός από εσένα δεν ξέρει και ούτε θα μάθει ποτέ.

Στο δέρμα σου υπάρχουν κάποια κύτταρα, που λέγονται ινοβλάστες. Αυτά παράγουν ειδικές πρωτεΐνες, όπως είναι το κολλαγόνο και η ελαστίνη. Αυτές οι ουσίες καθυστερούν την εμφάνιση του γήρατος.

Εκτός από τον μακρόκοσμο υπάρχει μέσα σου ο μικρόκοσμος, που είναι πιο σημαντικός από τον κόσμο που αντιλαμβάνεσαι. Σε εκείνο το επίπεδο γίνονται οι αναπλάσεις των ιστών και επομένως και του πιο μεγάλου σε έκταση οργάνου του σώματος, δηλαδή του δέρματος.

Εσύ δεν χρειάζεσαι να ξέρεις τίποτε για τα άτομα της ύλης, τα κύτταρα, τα ένζυμα, τα λιποσωματίδια, τα πεπτίδια και τους αναπλαστικούς μηχανισμούς.

Εάν θέλεις τη συμβουλή μου, μείωσε το άγχος, αύξησε την αισιοδοξία και τη σιγουριά σου και φυσικά την αυτοπεποίθησή σου. Μην εγκαταλείπεις τον εαυτό σου. Περπάτα γρήγορα τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα, κάνε αερόβιες ασκήσεις, κάνε νηστείες, γίνε έφηβη με μυαλό ενήλικης και κυρίως ακόνισε το μυαλό σου. Να ξέρεις επίσης πως η δημιουργική φαντασία σου είναι η προβολή της ψυχής σου, ενώ η πραγμάτωση των σχεδίων σου είναι η ενσάρκωση των νοητικών σου μηχανισμών.

Με λίγα λόγια πίστεψε στον εαυτό σου και επανέκτησε τη ζωντάνια που είχες πριν 10-15έτη και ήλεγξε τις αδυναμίες σου.

Διέθεσε για τον εαυτό σου από δέκα λεπτά μέχρι μία ώρα. Βάπτισέ το, όπως θέλεις, προσευχή, διαλογισμό ή ψυχονοητική άσκηση. Εμένα με ενδιαφέρει στην περίπτωση που εξετάζουμε, δηλαδή στο να παραμείνεις πιο νέα από την ηλικία σου, να κάνεις το εξής.

Να συγκεντρώνεσαι στο δέρμα σου και να μειώνεις «το είναι» σου, τόσο ώστε να μπαίνεις στον μικρόκοσμό σου και να επιδιορθώνεις με τη φαντασία σου τις βλάβες του! Για να μπορείς να συγκεντρωθείς πρέπει να κλείσεις τα μάτια σου και εκείνη την ώρα να μην κρυώνεις! Μη φοβάσαι, δεν θέλω να σε τρελάνω. Αντίθετα σου λέω, πως αυτό δεν μπορούν μόνο οι τρελοί να το πετύχουν, δηλαδή είναι προνόμιο των λογικών ανθρώπων.

Μπορείς σιγά-σιγά να το πετύχεις, αρκεί κάθε ημέρα να αυτοσυγκεντρώνεσαι. Δεν σου ζήτησα, ούτε να περπατήσεις πάνω σε αναμμένα κάρβουνα, ούτε να γίνεις ακραία. Ούτε σου είπα να κάνεις υπερβατικά πράγματα, δηλαδή να διαβείς το δύσκολο ψυχικό ή ψυχοδιανοητικό δρόμο που διανύουν κάποιοι από τους καλόγερους,οι αναχωρητές, ασκητές γέροντες, που μπήκαν στο δρόμο της αγιοσύνης.

Καταλήγοντας  όμως σου λέω, πως ο ψυχισμός παίζει μεγάλο ρόλο στη βελτίωση του δέρματός σου, στην υγεία σου και στους μηχανισμούς αντιγήρανσης.

Εάν πραγματικά θέλεις να βοηθηθείς, κλείσε ένα ραντεβού ενημέρωσης, εντός του ωραρίου μας, λέγοντας στις βοηθούς, πως το δωρεάν ραντεβού είναι για προβλήματα που αφορούν την αισθητική ιατρική.

Όταν έλθεις θα εξετάσω το δέρμα σου με μεγεθυντικό φακό, θα δω τις γραμμές, το περίγραμμα του προσώπου σου, τις τυχόν φθορές σου, τις πτυχές σου, τη χαλάρωσή σου ή την πτώση των ιστών του προσώπου σου, την πτώση των άνω βλεφάρων σου ή τέλος τις ζάρες και τις σακούλες των κάτω βλεφάρων. Αμέσως μετά θα σε ενημερώσω, ως άνθρωπος και επιστήμων. Θα απαντήσω στις ερωτήσεις σου. Θα σου προτείνω τεχνοκρατικές λύσεις και θα φύγεις για το σπίτι σου, όπου θα πάρεις τις αποφάσεις σου.

Εμείς όταν και εάν και πάλι εμφανιστείς για θεραπεία, θα επικεντρωθούμε μόνο στο πρόβλημά σου και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε την κατάλληλη λύση σ’ αυτό. Γιατί η ευχαριστημένη πελάτισσα είναι η καλύτερη διαφήμιση του κέντρου μας.