ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ

Ενώ ο κόσμος υποφέρει, πόσοι γνωρίζουν για το σωστό Ιατρικό Βελονισμό;
Επειδή η γνώση είναι πλούτος, παρακαλούμε διαβάστε αυτό το σύντομο κείμενο για να μη λέτε, ότι «τόσο καιρό δεν ήξερα για τον ιατρικό βελονισμό».
Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν, ότι ο βελονισμός έχει ένα ευρύ φάσμα ενδείξεων. Μερικές από αυτές είναι η ημικρανία, οι κεφαλαλγίες, οι νευραλγίες, το αυχενικό σύνδρομο, η οσφυαλγία και η ισχιαλγία, τα αρθριτικά και οι ρευματισμοί, το άγχος και η μελαγχολική διάθεση, το αδυνάτισμα, το κάπνισμα, παθήσεις του πεπτικού σωλήνα, νευροφυτικές και ψυχοσωματικές παθήσεις, κτλ.
Τα είδη του βελονισμού είναι πολλά. Ανώδυνα οι βελόνες μπαίνουν όπου υπάρχει τοπικά το πρόβλημα, αλλά και μακριά από τη συμπτωματολογία για να είναι μόνιμα τα αποτελέσματα. Επίσης βελόνες εμφυτεύονται για μισή ώρα σε κάθε συνεδρία, στα αντανακλαστικά σημεία του πτερυγίου του αυτιού για θεραπείες παθήσεων, που βρίσκονται σε μακρινά σημεία του σώματος. Ακόμα εκμεταλλευόμαστε τις ιδιότυπες μεθόδους βελονισμού, όπως είναι η μέθοδος Yamamoto στο κεφάλι και τα Trigger Points, που είναι διάσπαρτα μέσα στο μυϊκό ιστό. Επειδή πολλοί θα φοβούνται τις βελόνες, τους λέμε, ότι αυτές είναι λεπτές σαν τρίχες, χωρίς αυλό και δεν τραυματίζουν τους ιστούς.
Η προσέγγιση των σημείων δε γίνεται μόνο με βελόνα μίας χρήσεως, αλλά μπορεί να γίνει και με τα ΛΕΪΖΕΡ, καθώς και με ειδικούς ηλεκτροδιεγέρτες.
Η επιλογή του κατάλληλου γιατρού δεν είναι εύκολη υπόθεση και γι’ αυτό παρατηρούμε, ότι απασχολεί τον κόσμο, όσο και η επιλογή ενός χρήσιμου χειρουργού, όταν τον τελευταίο τον έχει ανάγκη. Δηλαδή κι εμείς συμφωνούμε, ότι χρειάζεται περίσκεψη, αναζήτηση στο διαδίκτυο και στο ευρύτερο περιβάλλον και οπωσδήποτε δε μοιάζει καθόλου με τη ζάχαρη, που είναι η ίδια από όπου και να την αγοράσουμε. Δηλαδή πρόκειται για την υγεία μας και πρέπει να ρωτήσουμε ακόμα και τον οικογενειακό γιατρό μας.
Εάν ο γιατρός είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος και διέθεσε αρκετή φαιά ουσία του εγκεφάλου του για την εκμάθηση της ιατρικής πράξης του βελονισμού, σίγουρο είναι ότι μπορεί να σας βοηθήσει. Εμείς εκπαιδεύουμε γιατρούς στον βελονισμό, τόσο εδώ στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα. Επίσης έχουμε εκδώσει δίτομο σύγγραμα μεγάλου μεγέθους 1100 σελίδων, καθώς και όλους τους επιτοίχιους πίνακες βελονισμού. Όχι μόνο δεν έχουμε τίποτε να ζηλέψουμε από τον έξω κόσμο του πλανήτη μας, αλλά είμαστε στην πρωτοπορία του.
Επειδή ο βελονισμός είναι αποτελεσματικός, στα σωστά ιατρικά χέρια, μπορείτε να παροτρύνετε τους γιατρούς που γνωρίζετε, να σκύψουν πάνω στο βελονισμό και να εκπαιδευτούν και αυτοί, ώστε να γίνουν οι συνεχιστές της μεθόδου. Δηλαδή είμαστε υπέρ της διάδοσης του βελονισμού.
Ο κόσμος θέλει να λύσει τα προβλήματά του και γι’ αυτό ψάχνει λύσεις. Ο βελονισμός είναι μία ορθή επιλογή, όπου υπάρχει ένδειξη.
Όταν έχετε ένα χρόνιο πρόβλημα, εκτός των νεοπλασμάτων, αναρωτηθείτε, εάν επιλύεται με ιατρικό βελονισμό. Ως σύλλογος, δίνουμε και ηλεκτρονικές απαντήσεις. Τα περιστατικά που αντιμετωπίζονται επιτυχώς με τα φάρμακα, δε φτάνουν σε εμάς. Όσοι όμως έχουν την ατυχία να υποφέρουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει να αποταθούν σε ιατρό εφαρμογής βελονισμού, αρκεί αυτός να έχει υψηλό επίπεδο γνώσεων και εφαρμογής.
Επίσης, σε περιπτώσεις, μη επείγουσας χειρουργικής αντιμετώπισης κάποιας παθολογικής κατάστασης, όπου ο ειδικός γιατρός λέει ότι «πρώτα πρέπει να δοκιμάσουμε ήπιες μεθόδους και μετά, εφόσον δε θεραπευτείτε, να προχωρήσουμε σε επέμβαση», τότε πρέπει οπωσδήποτε να σκεφθείτε το βελονισμό.
Τα νοσήματα που εμπεριέχουν ως σύμπτωμα τον πόνο ή εμφανίζουν ελάττωση της κινητικότητας σε κάποιο σημείο του σώματος, έρχονται πρώτα στις ενδείξεις του βελονισμού.
Η παχυσαρκία με την ανεξέλεγκτη όρεξη και τις βουλιμικές κρίσεις, αλλά και με τη σκέψη συνέχεια «για το τι θα φάω και πότε θα ξαναφάω» είναι αιτία προσέλευσης για βελονισμό. Εξάλλου ο βελονισμός επιτυγχάνει σύσφιξη και λιπόλυση στο τοπικό πρόβλημα, μέσω παραδοσιακού βελονισμού και σύγχρονης τεχνολογίας, η οποία συνδέεται με τις προσωρινά εμφυτευμένες βελόνες βελονισμού. Άλλωστε η όλη μεθοδολογία είναι ανώδυνη και κάνει εύκολο και βατό το αδυνάτισμα, επιφέροντας νευροφυτική ισορροπία και καλή ψυχική και σωματική διάθεση.
Η έντονη διαταραχή του ψυχοσωματικού άξονα με ανυπέρβλητες δυσκολίες, με πανικό, ανασφάλειες, φοβίες, σωματοποιημένο άγχος και με ανύπαρκτη ζωή ή ζωή μέσα σε γυάλα είναι για βελονισμό.
Το κάπνισμα σκοτώνει και αλλάζει τον ψυχισμό και τη συμπεριφορά του ατόμου. Αυτή η συνήθεια αυξάνει το αίσθημα της ατομικότητας, όπως και η κακή χρήση του αλκοόλ, δηλαδή αυτά τα άτομα σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους. Επομένως, ο βελονισμός είναι μια καλή και αποτελεσματική λύση. Μάλιστα ο βελονισμός για τη διακοπή του καπνίσματος, λόγω λίγων συνεδριών, στοιχίζει ελάχιστα.
Συνιστούμε σε όλους τους ιατρούς που εφαρμόζουν το βελονισμό να έχουν την ενημέρωση δωρεάν, ώστε ο κόσμος να προσέρχεται σε ένα ραντεβού ενημέρωσης, χωρίς το φόβο της «επίσκεψης».

Dr Ηλίας Κωνσταντινίδης
Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Βερολίνου
Γενικός γραμματέας Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού
Ειδικός εντεταλμένος ενημέρωσης
Email: dieta100@otenet.gr