Σεμινάρια Acupressur – Shiatsu

  • Δακτυλική πίεση σημείων βελονισμού για έκλυση θεραπευτικού αποτελέσματος
  • Σύντομα θα αποκτήσετε στα χέρια σας μία αποτελεσματική θεραπευτική δύναμη
  • Ο καθένας μπορεί να πάρει μέρος στα σεμινάρια
  • Γίνονται στη Θεσσαλονίκη από έμπειρους καθηγητές ιατρικού βελονισμού
  • Αδράξτε αμέσως την ευκαιρία !
  • Αναζητήστε στο site μας χρήσιμες πληροφορίες!

Ινστιτούτο Διάδοσης & Έρευνας Βελονισμού
Εγνατία 100, 1ος όροφος
54623 Θεσσαλονίκη
Τηλ:2310 22 11 50

Site: www.iatrikokentrovelonismou.gr

Email: dieta100@otenet.gr
Facebook :Ιατρικό Κέντρο Βελονισμού -Κέντρο Παχυσαρκίας  Ηλίας Κωνσταντινίδης

Δεχόμαστε μόνο θετικά τηλεφωνήματα εντός του ωραρίου μας.

Ωράριο: ΔΕ-ΤΕ:13.00-20.00
ΤΡ-ΠΕ: 9.00-12.30
ΠΑ: 11.00-18.00

Θεσσαλονίκη, Νοέμβριος 2017

Θέμα Διενέργεια σεμιναρίων εξειδικευμένης δακτυλικής πίεσης σημείων βελονισμού (Akupressur ή Shiatsu)

Εδώ και πολλά χρόνια επίμονα μας ζητούν να κάνουμε ειδικά πρακτικά σεμινάρια Akupressur, που να απευθύνονται σε όλους. Η αλήθεια είναι πως πριν από δεκαπέντε χρόνια κάναμε τα σεμινάρια Shiatsu δωρεάν σε πολυπληθές κοινό, στο αμφιθέατρο του «Μαλλιάρης Παιδεία», έναντι της Καμάρας, στη Θεσσαλονίκη.

Τώρα αρχίζουμε πιο συστηματικά στο χώρο μας, ώστε άμεσα να ταυτίσουμε την εικόνα προβολής με την  πράξη. Μπορεί να πάρει μέρος ο καθένας για να ωφεληθεί ο ίδιος (αυτοθεραπεία) ή οι οικείοι του ή ακόμα το εγγύς κοινωνικό περιβάλλον του.

Στόχος μας λοιπόν είναι αυτή η τέχνη, κατά την οποία ασκείται πίεση επί συγκεκριμένων σημείων του σώματος για έκλυση θεραπευτικού αποτελέσματος, να γίνει κτήμα πολλών. Γιατί καλό είναι να μαθαίνει κανείς χρήσιμα πράγματα που αγγίζουν την υγεία, βελτιώνουν την ψυχική διάθεση και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη σωματική επαναφορά στα φυσιολογικά επίπεδα. Είναι αυτή η γνώση μία νότα αισιοδοξίας για τη ζωή που κυλά.

  Από πού προέρχεται η λέξη Akupressur;

 

Στην Ευρώπη τη δακτυλική πίεση των σημείων βελονισμού τη λέμε ακουπρεσούρ, ενώ στην Ιαπωνία λέγεται σιάτσου και στην Κίνα τουίνα.

Στην πραγματικότητα η Akupressur είναι μία σύνθετη λέξη. Το πρώτο συνθετικό της λέξης προέρχεται από τη λατινική λέξη Akus, ενώ το δεύτερο συνθετικό από το ρήμα pressure. Το τελευταίο σημαίνει πιέζω, ενώ το πρώτο, δηλαδή το Acus ή Akus είναι παράφραση της αρχαιοελληνικής λέξης ακίς! Ακίς ή ακίδα σημαίνει νεοελληνικά βελόνα! Η δακτυλική πίεση σημείων βελονισμού είναι απλή πράξη χωρίς τραυματισμούς και δεν έχει απαγορεύσεις.Δεν συνιστάται μόνο σε εγκυμοσύνη,σε ανοικτά τραύματα, σε βαρέα περιστατικά  και σε προθανάτιες καταστάσεις, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε τόσες άλλες παρεμβάσεις. Eίναι πιο απλή, αλλά συγχρόνως πιο αποτελεσματική και εξειδικευμένη πράξη από οποιοδήποτε μασάζ! Γιατί με την κατά ώσεις πίεση σημείων βελονισμού, στέλνονται στοχευόμενα μηνύματα  στον  εγκέφαλο για αποκατάσταση διαταραχών και υποχώρηση συμπτωμάτων. Δεν είναι λοιπόν μασάζ, ούτε πρέπει να γίνεται ως μασάζ, όπως ήδη γίνεται, κυρίως τα τελευταία πενήντα χρόνια, αλλά είναι «δακτυλοβελονισμός» ή αλλιώς πιεζοθεραπεία. Η μεθοδολογία αυτή αξιοποιεί τις δυνάμεις αυτοθεραπείας του οργανισμού, φέροντας σε απόλυτο συντονισμό και ισορροπία τον εγκέφαλο με όλες τις λειτουργίες και τις δομές του σώματος.

Η πιεζοθεραπεία, όπως εφαρμόζεται σήμερα, φαίνεται να είναι εναλλακτική λύση έναντι διαφόρων ειδών μασάζ, παρά εναλλακτική λύση έναντι του βελονισμού. Δηλαδή μοιάζει περισσότερο ως μασάζ μεσημβριακής πορείας και όχι εξειδικευμένη πίεση σημείων βελονισμού. Έτσι χάνεται σε μεγάλο ποσοστό η αποτελεσματικότητα της μεθοδολογίας, γιατί δεν συνεργάζεται πλήρως ο εγκέφαλος, με την περιφέρεια του σώματος. Δηλαδή το μήνυμα που στέλνεται στο κεντρικό  νευρικό σύστημα δεν είναι σαφές, συγκεκριμένο και απολύτως αναγνώσιμο. Επομένως εμείς είναι επόμενο να διαφωνούμε με την μασαζοποίηση της Akupressur. Η τελευταία για εμάς είναι μόνο δακτυλοβελονισμός.

Γι’ αυτό εμείς ακολουθούμε τον ορθόδοξο δρόμο της δακτυλικής πίεσης των σημείων και μάλιστα στα σημεία εγγύτατα στα νύχια χεριών ή ποδιών (Jing σημεία), προχωρούμε ένα βήμα παρακάτω και εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ως όργανο πίεσης το παλπέρ, δηλαδή ένα μεταλλικό όργανο πίεσης με αμβλύ άκρο, ώστε να μην τραυματίζονται ιστοί. Δηλαδή όσα σημεία είναι αδύνατο να πιεστούν δακτυλικά, χρησιμοποιούμε μηχανική πίεση.

Όσοι μάλιστα προχωρήσουν, πέραν των βασικών σεμιναρίων και σε μικροσυστήματα αντανακλαστικής θεραπείας, θα δεχτούν προχωρημένη γνώση, όπως π.χ. πίεση σημείων του πτερυγίου του αυτιού. Αυτά τα σημεία, λόγω της πυκνότητάς τους είναι αδύνατο να τα προσεγγίσει κανείς με τα δάκτυλα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει παλπέρ ή ήπιο ρεύμα μπαταρίας, το οποίο διοχετεύεται μόνο στο συγκεκριμένο σημείο του αυτιού, διαμέτρου δύο χιλιοστών (2mm), μέσω ενός μικρού μηχανήματος χειρός. Το τελευταίο είναι φθηνό και κατάλληλο για αυτή τη δουλειά.

Κανείς μέχρι σήμερα δεν εισήγαγε την πιεζοθεραπεία στο πτερύγιο του ωτός. Όμως αυτό για εμάς, που κατέχουμε το γνωστικό αντικείμενο του βελονισμού είναι φυσιολογικό επακόλουθο. Για να καταλάβετε την αξία αυτού του μικροσυστήματος, θα σας πούμε μόνο αυτό. Κάθε σημείο του σώματος, κάθε ιστός και κάθε λειτουργία εκπροσωπείται σε ένα ή δύο σημεία στο αυτί. Πιέζοντας λοιπόν αυτά τα σημεία εμφανίζεται «θεραπευτικό» αποτέλεσμα, χωρίς καμία παρενέργεια. Δεν είστε λοιπόν τυχεροί που μαθαίνετε νέα πράγματα, χωρίς να εισέρχεστε στην απαγορευμένη περιοχή της ιατρικής;

Tα πλεονεκτήματα αυτών των σεμιναρίων είναι, ότι είναι εύκολα αφομοιώσιμα, απλά και χωρίς δυσκολίες κατανόησης και παράλληλα είναι υψηλού επιπέδου.

Η Akupressur μπορεί λοιπόν να μην είναι μασάζ στην πραγματική μορφή της, αλλά μερικοί μετά τα σεμινάρια θα κάνουν έναρξη επιτηδεύματος παίρνοντας κωδικό για μασάζ από την εφορία.

Άλλοι πάλι θα την εφαρμόζουν κατ’ οίκον, γιατί το αγώγι πάντα ξυπνάει τον αγωγιάτη! Όπου ως αγώγι εννοείται η αποτελεσματική μέθοδος της δακτυλικής πίεσης ενεργειακών κόμβων του σώματος. Επομένως στόχος μας είναι η κατά το δυνατό καλύτερη αποτελεσματικότητα της μεθόδου, ώστε επάξια να πιάσει ένα χώρο μεταξύ μασάζ, χειροπρακτικής και ιατρικού βελονισμού.

Ο ιατρικός βελονισμός είναι μία εκπληκτική επιστημονική πράξη στα χέρια εξειδικευμένων ιατρών με κατά το δυνατόν μόνιμα αποτελέσματα. Εμείς για πρώτη φορά εφαρμόσαμε το 1975 τον βελονισμό στο Βερολίνο και εφαρμόζουμε από το 1981 τον ιατρικό βελονισμό αδιαλείπτως στη Θεσσαλονίκη. Επίσης διδάσκαμε τον βελονισμό ερασιτεχνικά από το 1983 μόνο στους ιατρούς και διδάσκουμε βελονισμό τους ιατρούς από το 2000 επαγγελματικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Την Akupressur την εφαρμόζουμε από τη δεκαετία του 1980. Περίτρανη απόδειξη είναι, ότι παράλληλα με τον ιατρικό βελονισμό χρησιμοποιούσαμε τη δακτυλική πίεση επί των σημείων βελονισμού σε αστέρες του μπάσκετ (Γκάλης, Γιαννάκης, κτλ.) τη χρυσή εποχή (1987-1991). Άρα η εμπειρία μας είναι αποδεδειγμένη και σημαντική, αφού έχει στοιχεία διαχρονικότητας.

Δεν αντιγράφουμε κανέναν, αλλά είμαστε ξεκάθαρη ξεχωριστή σχολή. Επίσης πρέπει να κάνουμε σαφές, ότι σε αντίθεση με τα επιστημονικά εχέγγυα του ιατρικού βελονισμού, η δακτυλική πίεση σημείων βελονισμού αποτελεί μόνο μία συμπληρωματική και εκλεπτυσμένη πρακτική μεθοδολογία με καλά όμως αποτελέσματα. Τυχεροί όμως είναι όσοι θα παρακολουθήσουν τα σεμινάριά μας, γιατί θα μάθουν μόνο χρήσιμα πράγματα.

Η γνώση εντός των μαθημάτων, μεταδίδεται στους συμμετέχοντες με απλό και κατανοητό τρόπο. Χρησιμοποιούμε ως μέσον την εικόνα των σημείων εφαρμογής και αμέσως μετά εφαρμόζουμε δακτυλική πίεση επί των συγκεκριμένων σημείων του σώματος. Έτσι η γνώση καταγράφεται ως εμπειρία στον εγκέφαλο του εκπαιδευόμενου και επαναλαμβάνεται πολλές φορές, ώστε τελικώς να παγιωθεί.

Τα βασικά σεμινάρια είναι τέσσερα και γίνονται μέσα σε ένα έτος. Το κάθε σεμινάριο διαρκεί δεκαπέντε διδακτικές ώρες και γίνεται μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Σάββατο : 9.30-19.00 , Κυριακή: 9.00-13.30

Ακολουθούν προαιρετικά για όσους θέλουν, άλλα 4-6 εξειδικευμένα σεμινάρια στα επόμενα 1-2 έτη.

Το κάθε σεμινάριο στοιχίζει 120€ προ ΦΠΑ 24% (120+28.8=148,8€).

Για να επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας, πρέπει  να εκδηλώσετε την επιθυμία για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την κάρτα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που υπάρχει παρακάτω. Μόνο έτσι θα λάβετε επιστολή με διάφορες λεπτομέρειες (χρόνος διενέργειας πρώτου σεμιναρίου, αριθμός τραπέζης και το ποσόν της προκαταβολής: 24,8€ στον ανάλογο λογαριασμό, τουλάχιστον 15 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου, ώστε να κλείσετε θέση, μετά βέβαια από προηγηθείσα τηλεφωνική επικοινωνία επιβεβαίωσης κράτησης.

Κάθε φορά δίδονται σημειώσεις όλης της ύλης του σεμιναρίου, μαζί με τις εικόνες των σημείων πίεσης επί συγκεκριμένης συμπτωματολογίας. Μεθοδικά και με την πρόοδο των σεμιναρίων, θα ξέρετε τι να πιέσετε σε κάθε διαφορετική διαταραχή. Στο τέλος κάθε σεμιναρίου δίδεται και βεβαίωση παρακολούθησης.

Θα εκπλαγείτε από τις δυνατότητες που έχουν τα δάκτυλά σας και θα είστε υπερήφανες και υπερήφανοι με τις ικανότητές σας.

Γι’ αυτό εδώ και τώρα κλείστε θέση, γιατί ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Μην παραμελήσετε να ενημερώσετε και τους φίλους και τις φίλες σας. Δεν θα γίνει δεκτό κανένα άτομο την τελευταία στιγμή. Η επιβεβαίωση της εγγραφής, η λήψη της απόδειξής σας και η εξόφληση θα γίνει στις 9.30 το πρωί της πρώτης ημέρας, ώστε ανεμπόδιστα να αρχίσει  η διδασκαλία αμέσως μετά. Γιατί ο χρόνος σας είναι πολύτιμος και πληρωμένος!

Κάρτα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος